• STC v magazínu Víkend

    Magazín Víkend je plný strhujících reportáží, inspirativních příběhů, perliček o historických událostech a přírodě. Tentokrát TV Nova nabídne svým divákům „exkurzi“ do světa bankovek.

    Více
  • Identita – příběh českého grafického designu

    Státní tiskárna cenin se stala partnerem projektu „Identita – příběh českého grafického designu“. Sedmidílný televizní cyklus je možné sledovat na obrazovkách ČT art a iVysílání.cz.

    Více
  • Tomáš Hebelka: O digitalizaci osobních dokladů se snažíme už od roku 2019

    Ekonomický magazín přináší rozhovor s Tomášem Hebelkou, MSc, generálním ředitelem Státní tiskárny cenin, státní podnik. Renata Lucková si povídala s šéfem tiskárny o historii, ale především o budoucnosti tiskárny.

    Více
  • STC v pořadu Prima Česko

    Nahlédněte prostřednictvím reportáže TV Prima v pořadu Prima Česko pod pokličku STÁTNÍ TISKÁRNY CENIN a dozvíte se, jak se vyrábí bankovky, které nosíte ve svých peněženkách.

    Více
  • Digitalizace osobních dokladů bude výhodná především pro občany a instituce

    Magazín PRIORITY Business & Government zaměřil pozornost na náš rozvojový projekt eDokladovka, který se věnuje digitálním dvojčatům osobních dokladů.

    Více
  • První etapu upgradu digitálních tachografů provede Státní tiskárna cenin

    Ekonomický deník informoval o probíhajícím jednání vlády, o záměru uzavřít dílčí objednávku se státním podnikem Státní tiskárna cenin na provedení aktualizace informačního systému Digitální tachograf. Upgrade by měl probíhat po dobu šesti let.

    Více
  • STC nechyběla na Platon Life Global Digital Ecosystem Summit 2022

    Pražský Slovanský dům se stal svědkem prestižní mezinárodní konference o digitalizaci a kryptoměnách. Platon Life Global Digital Ecosystem Summit 2022 přivítal přední odborníky a známé osobnosti z oblasti informačních technologií, bankovnictví a umění. Akce, za kterou stáli zakladatelé společnosti Platon Life Daniel a Julie Tannerovi, získala záštitu i Senátu ČR.

    Více
  • Jágr oslaví 50 let. Jeden z nejlepších hokejistů všech dob má “pamětní bankovku”

    V letošním roce oslaví naše hokejová legenda Jaromír Jágr neuvěřitelné 50. narozeniny. Společnost České dukáty se rozhodla k tomuto životnímu jubileu vydat Pamětní list v podobě bankovky s portrétem Jaromíra Jágra. Ke spolupráci přizvala opět akademickou malířku Evu Haškovou a naši společnost, STÁTNÍ TISKÁRNU CENIN.

    Více
  • Papírový dům v centru Prahy?

    Redaktor Lidových novin Tomáš Vlach se pokoušel o srovnání reality a seriálového zpracování z prostředí ceninové tiskárny. Jeho naivní představy po návštěvě Státní tiskárny cenin v Praze se zbortily jako domeček z karet.

    Více
  • Do roka jsme schopni nasadit eDokladovku

    Deník Právo se zajímal o naše digitální projekty, především eDokladovku, Track&Trace a stírací losy. Na otázky Adama Kahánka odpovídají Tomáš Hebelka, generální ředitel STC a Radek Muška, obchodní ředitel STC.

    Více
  • Tomáš Hebelka obhajuje tradiční papírové bankovky

    Nahradí kryptoměna naše papírové bankovky? Napomohla pandemie proces digitalizace urychlit? Dokáže digitální svět suplovat ten skutečný? Na tyto a další podobné otázky v 2. díle semináře odpovídal Tomáš Hebelka, generální ředitel STC.

    Více
  • Tomáš Hebelka v podcastu o digitalizaci a eGovermentu

    Podívejte se na video a zjistíte, že i český státní podnik může udávat trendy 21. století v digitalizaci ať už v oblasti digitálních dvojčat dokladů nebo Track and Trace.

    Více

Pro sběratele

Speciální část výrobní náplně STC již od roku 1928 tvoří výroba bankovek, za které jsme obdrželi několik významných mezinárodních ocenění. Na přípravě nové bankovkové řady spolupracujeme se zákazníkem a autorem návrhu, kdy konzultujeme převedení návrhu do ceninového designu. Příprava bankovkového designu probíhá s použitím softwaru výlučně určeného pouze pro ceninové tiskárny.

Více